General Knowledge for All Examinations #2- - JOB 4 INDIANS :: GET YOUR JOB HERE

CLICK BELOW

Search This Blog

Thursday, 3 May 2018

General Knowledge for All Examinations #2-

General Knowledge for All Examinations #2



1. The Government of India (GoI) has launched which nationwide Karyashala for farmer outreach as part of Rashtriya Gram Swaraj Abhiyan? 
[A] Kisan Kalyan Karyashala 
[B] Krishi Jyoti Karyashala 
[C] Kisan Jyoti Karyashala 
[D] Krishi Kalyan Karyashala 
Correct Answer: A [Kisan Kalyan Karyashala]

2. Kottayam Pushpanath, the renowned detective novelist has passed away. He was associated with which language? 
[A] Telugu 
[B] Tamil 
[C] Malayalam 
[D] Kannada 
Correct Answer: C [Malayalam]



3. The GOBAR-DHAN scheme has launched from which state to promote wealth and energy from waste? 
[A] Uttar Pradesh 
[B] Punjab 
[C] Madhya Pradesh 
[D] Haryana 
Correct Answer: D [Haryana ]

4. Ashok Mitra, the noted scholar has passed away. He belonged to which state? 
[A] Assam 
[B] West Bengal 
[C] Jharkhand 
[D] Odisha 
Correct Answer: B [West Bengal]

5. Who has won the ‘Miss Koovagam 2018’ beauty pageant title? 
[A] Sukanyeah 
[B] Amita 
[C] Mubina 
[D] Nirjara 
Correct Answer: C [Mubina ]

6. What is the India’s rank in the list of doping violations, as per latest report of World Anti-Doping Agency (WADA)? 
[A] 9th 
[B] 6th 
[C] 5th 
[D] 8th 
Correct Answer: B [6th]

7. The “2018 Vijay Prahar” exercise of Indian Army has started in which state? 
[A] Rajasthan 
[B] Punjab 
[C] Kerala 
[D] Tamil Nadu 
Correct Answer: A [Rajasthan]

8. Who has been appointed the new chairman of the Public Accounts Committee (PAC) of Parliament? 
[A] Ghulam Nabi Azad‎ 
[B] Mallikarjun Kharge 
[C] Jyotiraditya Scindia 
[D] Kamal Nath 
Correct Answer: B [Mallikarjun Kharge]

9. Who has been appointed as the new Chairman of Insurance Regulatory and Development Authority of India (IRDAI)? 
[A] Nilesh Sathe 
[B] Badri Singh Bhandari 
[C] Subhash Chandra Khuntia 
[D] VK Sharma 
Correct Answer: C [Subhash Chandra Khuntia]


10. The Mettur Dam is located in which state? 
[A] Tamil Nadu 
[B] Karnataka 
[C] Kerala 
[D] Odisha 
Correct Answer: A [Tamil Nadu]

No comments:

Post a Comment